MUSCLE – Restitution af muskler og sener

MUSCLE er en massagecreme til heste uden parfume, men med et højt indhold af japansk pebermynteolie. Plejeproduktet er fri for parabener og konserveringsmidler.

Pebermynteolien har en varmende effekt på huden, som særligt aktiveres under massagen. Efter endt massage, vil pebermynteolien virke kølende på området. Kombinationen af varme og kulde har lindrende effekt på muskler, led, sener og lokale hævelser.

 • Kølende effekt
 • Varmende effekt under massage
 • Lindre ømme muskler og led
 • Muskler og sener restituerer hurtigere
 • Uden parfume, parabener og konserveringsmidler
 • 500 ml.

DATABLAD (DA)Datasheet (EN)

 

Rabatter 
V/20 stk. -5%
V/40 stk. -10%
V/60 stk. -15%
V/80 stk. -20%
V/100 stk. -25%

Rabatten kan kombineres på tværs af alle produkter og fratrækkes i kurven.

På lager (kan bestilles som restordre)

MUSCLE – Restitution af muskler og sener

MUSCLE er en massagecreme til heste uden parfume, men med et højt indhold af japansk pebermynteolie. Plejeproduktet er fri for parabener og konserveringsmidler.

Pebermynteolien har en varmende effekt på huden, som særligt aktiveres under massagen. Efter endt massage, vil pebermynteolien virke kølende på området. Kombinationen af varme og kulde har lindrende effekt på muskler, led, sener og lokale hævelser.

 • Kølende effekt
 • Varmende effekt under massage
 • Lindre ømme muskler og led
 • Muskler og sener restituerer hurtigere
 • Uden parfume, parabener og konserveringsmidler
 • 500 ml.

 

HVORFOR VIRKER ”MUSCLE”?

Pebermynte er lig med Mentol. Måske du kender den kolde fornemmelse når du tager et stærkt stykke mentol tyggegummi ind i munden?

Det er lidt samme fornemmelse, når EQUUS CURA´s MUSCLE påføres på hestens hud. Mentol (pebermynte) skaber kulde og kan sænke hudens temperatur med op til 7 grader, hvilket er med til at nedkøle muskler og sener hurtigere efter træning.

Imens der arbejdes (masseres) med cremen, vil den virke varm, så snart berøringen stopper, vil du med det samme kunne mærke at din hånd bliver kold. Det samme mærker hesten på det påførte område.

Denne varme/kulde veksling, er med til at øge blodcirkulationen og ikke mindst mindske væske- og blodansamlinger og derved reducerer den hævelser og opnår en hurtigere restitution.

 

HESTE I SPORTEN – RESTIUITION

Konkurrenceheste presses maksimalt i stævnesæsonen, hvor de konstant skal yde deres ypperste. Det er derfor enorm vigtigt at have fokus på restitution. Restitution af hesten betyder ikke pause, men det betyder hvile. Det er dog vigtigt at hesten stadig får motion, så den ikke bliver unødig stiv i sener og muskler.

Du kender det sikker fra dig selv, når du dagen forinden har været ude og løbe en lang tur, eller løftet tunge vægte i fitnesscenteret, kan du dagen efter opleve ømme og trætte muskler. Det er den samme følelse vores heste får efter en hård træning.

Ligesom vi sørger for pauser når vi er trætte i kroppen, skal vi også sørge for vores hest får det. Det sikre en hest som kan holde i sporten i mange år. Måske du skulle overveje ”kun” at ride din hest hård max 2-3 gang i ugen, og så sørge for løsgørende og afveksling de andre dage?

 

SÅDAN SIKRE DU DEN BEDSTE RESTITUTION

På dagen hvor hesten har ydet, er det en god idé at tage sig ekstra godt af sin hest. Dette gøres bedst ved at skridte den af i lang tid, hvor hesten går lang og dyb. Når hesten er sadlet af, kan man med fordel anvende EQUUS CURA´s MUSCLE, som hjælper muskler og sener med at restituere hurtigere. Produktet øger blodcirkulationen, hvilket afhjælper væskeansamlinger og hævelser, derudover hjælper den til hurtigere nedkøling af muskler og sener.

Dagen efter en hård træning, eller et stævne hvor hesten yder maksimalt i længere tid, har din hest behov for hvile i de muskelgrupper den har anvendt. Det er derfor en god idé at gøre noget HELT anden dagen efter. Det kan fx være en ride tur i skoven, longe arbejde eller måske noget bomtræning eller et lille spring?

Det er rigtig vigtigt at understege at restitution ikke betyder hesten skal stå helt stille. Det er blot vigtigt at de muskelgrupper som hesten anvendte dagen forinden, får lov at blive løsgjort og slappe af.

 

FODRING OG RESTITUTION

Hvis hesten skal præsteret maksimalt, er fordret alfa omega. Med det rigtige foder opnår du og din hest hurtigere og bedre resultater, man skal derfor ikke gå på kompromis med dette, hvis man ønsker en hest i topform.

E-vitaminer og proteiner til hesten muskler er vigtige. E-vitamin booster hesten immunforsvar, som er ekstra udsat ved konkurrenceheste, og afhjælper ophobning ag affaldsstoffer i kroppen. Proteiner er lig med muskler, og muskler er lig med en stærk hest. Derudover hjælper proteiner kroppen med at restituere hurtigere.

Elektrolytter tror jeg alle hesteejere har hørt om. Det er et af de mest anvendte tilskudsprodukter og gives i flæng til mange heste. Elektrolytter er med til at stabilisere væske- og saltbalancen, som særligt hos sportsheste kan være nødvendigt, da disse heste ofte sveder under deres krævende træning.

Salt fordamper i sved, hvorfor det er nødvendigt at tilbyde din hest elektrolytter eller anden form for salt. Salte er vigtige for genoprettelsen af kroppen. Elektrolytter øger drikke trangen hos heste, og er derved også med til at oparbejde en god væskebalance.

Din hest har MEGET brug for fibre til fordøjelsen. Dette må ikke undervurderes, og slet ikke efter træning hvor fordøjelsessystemet har brug for noget at arbejde på. Ved at give din hest en fiberrig kost efter træning, mindsker du risikoen for mavesår og kolik, mens du bedrager en god tarmflora. Fibre er langvarig energi som din hest har brug for både før, under og særligt også efter træning.

Bliv klogere på restitution og læs bl.a. hvordan Cathrine Dufour restituerer sine heste her.

 

FOREBYG SENESKADER HOS HESTE

Sene skader er en af de hyppigste skader sport heste pådrager sig. Det er for indlysende at vi som hesteejere bør tage dette alvorligt – ikke mindst for hestens skyld.

Som beskrevet ovenfor er restitution, fodring og afvekslende træning vigtigt når man ønsker en sund og stærk hest. Derudover er det vigtigt ikke at presse hesten til øvelser eller forhindringer, som den endnu ikke har styrken til at klare. Sørg for at give din hest den rigtige kondination før krævende øvelser trænes.

Gentagelse på gentagelse er en stensikker vej til en seneskade. Når musklerne trættes stiger risikoen for en seneskade.

Beskær/sko din hest regelmæssigt. Heste som er langtået er uafbalanceret og har væsentlig højere risiko for seneskader. Derudover kan det være en god idé at ride på afvekslende underlag, da dette stimulere hestens bevidsthed om hvor den sætter sine ben, og derudover stimulerer det led og sener.

 

Vægt 550 g