WOUND 30 ml. – Sårpleje til heste – NY EMBALLAGE

WOUND er et plejeprodukt til heste og indeholder naturlig æterisk olie, udvundet af naturlige urter. WOUND sikrer skånsom pleje af sår og skrammer og bidrager til at huden heler. WOUND medvirker til hurtigere dannelse af sårskorpe, hvilket hindrer skidt og snavs at forplante sig. WOUND har bakteriehæmmende egenskaber.

  • Nem at påføre
  • Bakteriehæmmende egenskaber
  • Naturlig æterisk olie
  • 30 ml.

DATABLAD (DA)DATASHEET (EN)

 

Rabatter 
V/20 stk. -5%
V/40 stk. -10%
V/60 stk. -15%
V/80 stk. -20%
V/100 stk. -25%

Rabatten kan kombineres på tværs af alle produkter og fratrækkes i kurven.

På lager (kan bestilles som restordre)

WOUND – Sårpleje til heste

WOUND er et sårplejeprodukt til heste og indeholder naturlig æterisk olie, udvundet af naturlige urter. WOUND sikrer skånsom pleje af sår og skrammer og bidrager til at huden heler. WOUND medvirker til hurtigere dannelse af sårskorpe, hvilket hindrer skidt og snavs at forplante sig. WOUND har bakteriehæmmende egenskaber.

  • Nem at påføre – NY SPRAY EMBALLAGE
  • Bakteriehæmmende egenskaber
  • Naturlig æterisk olie
  • 30 ml.

SÅDAN ANVENDER DU WOUND

Fjern småsten, jord og andet skidt nænsomt med rent vand. Undgå at røre alt for meget ved området. Spray derefter WOUND, på det berørte område. Undgå at emballagen kommer i berøring med området. Lad produktet virke.

Anvendes efter behov.

SKAL OMRYSTES FØR BRUG!

 

SÅRPLEJE HOS HESTE

Ved skrammer og sår er det vigtigt at få renset og lukket såret så̊ hurtigt som muligt, for at hindre bakterier og snavs forårsager betændelse. WOUND er en æterisk olie som er ideel til pleje og rensning af sår. Olien har bakteriehæmmende egenskaber og medvirker til hurtigere dannelse af sårskorpe.

Du bør dagligt tilse din hest og tjekke den for sår og skrammer, da heste trives i et miljø hvor bakterier let trives. Dette giver øget risiko for infektion.

Sår er en hyppig forekomst hos heste. De fleste er overfladiske og kræver ikke behandling, der kan dog forekomme dybere sår som kan være behandlingskrævende. Hvis hesten har feber eller viser tegn på halthed, bør dyrelægen kontaktes.

 

SÅR SKADER HOS HESTE

Der findes et utal af sår skader som hesten kan pådrage sig. Det kan være alt lige fra en overfladisk hudafskrabning til et dybere så i musklen. De mest almindelige typer af sår hos heste er snitsår, stiksår, blodudtrækninger, slidsår og bidsår og kombinationer heraf. Ved vurdering af et sår, er det væsentlig at se på dybden af såret. Jo dybere såret er desto større risiko er der for en potentiel skade på hestens muskler, sener eller knogler. Er du i tvivl om sårets omfang, eller om det er behandlingskrævende, bør du altid kontakte en dyrlæge.

 

SÅR PÅ HESTENS BEN

Hestens ben er sårbare og udsatte for sår og skræmmer. Hestens hud på bene er tyndt, og bag huden findes en masse sener. Sår, også overfladiske sår på benene, bør derfor altid tages alvorligt, da en infektion i et sår på benet, kan forårsage hævet ben og derved et øget pres på hestens sener. Ofte forbinder man et sår på benet med en bandage, dette er med til at holde såret rent og forhindre samtidig hævelser. Det er vigtigt at man anvender en steril bandage direkte på såret. Hvis man ønsker at undgå hævelse, kan man med fordel lægge en bandage ovenpå.

 

SÅR PÅ HESTENS KROP

Hvis såret er placeret andre steder på kroppen, kan det være vaskeligt at lægge en forbinding, og derved beskytte såret mod snavs. Disse sår vil man typisk være ubeskyttet. I tilfælde hvor såret ikke kan lukkes til med en forbinding, vil man skulle være ekstra opmærksom på at rense såret og eventuelt desinficere det for at undgå infektion.

 

RENS HESTENS SÅR

Før i tiden var sæbespåner det man tyede til når et sår skulle renses, i dag anbefaler man IKKE sæbespåner, da det har en basis pH-værdi, hvilket kan nedsætte helingsprocessen. I dag anbefaler vi at du renser såret med sterile saltvand, fx denne her fra Animal Helpcare. Her kan du uden at komme i berøring med området rense såret og derefter påføre WOUND for at desinficere og hjælpe til helingsprocessen.

 

KOM UNGHESTEVORTERNE TIL LIVS MED WOUND

Døjer din hest eller pony med de klassiske ”unghestevorter”? Vorterne er i langt de fleste tilfælde uskadelige, men er de placeret i stedet omkring sadellejet, så kan de være til gene for hesten. Derudover kan de have en kosmetisk betydning.

Du kan relativt nemt komme vorterne til livs, med en vedvarende påvirkning af heste plejeproduktet WOUND. Påfør WOUND daglig, gerne flere gange i en periode på 4-6 uger alt efter størrelsen. Det kan være en langvarig proces, men til gengæld er risikoen for at vorten kommer tilbage minimal.

 

HVORFOR ANVENDE ET NATURLIGT SÅRPLEJEPRODUKT?

Fordelen ved at anvende et naturligt sårplejeprodukt som WOUND, er at produktet opretholder den naturlige bakterieflora, i modsætning til kemisk fremstillet desinfektionsmidler som fjerner 99,99 % af alle bakterier.

Heste som mennesker har en naturlig og sund bakterieflora på huden, som er med til hurtigere at hele sår og skrammer. Hvis disse bakterier fjernes, kan helingsprocessen tage længere tid end nødvendigt, hvilket kan bevirke ar-dannelse sammen øge risikoen for komplikationer.

Med WOUND fjerner man kun bakterier som ikke naturligt trives på huden. Dette giver huden de optimale vilkår, til selv at hele såret, naturligt og hurtigt. Når WOUND påføres, vil man en dag eller to efter, se at såret bliver mørkt. Dette er en barriere WOUND laver, en form for sårskorpe, som er helt blød. Det er altid en fordel at undgå en hård og tør sårskorpe, da denne nemt falder af før tid, og derved åbner såret på ny.

 

OREGANO SOM DESINFEKTIONSMIDEL

Oregano er aktivstoffet i vores populære WOUND, men hvorfor lige oregano?

Oregano er naturens svar på de kemiskfremstillet desinfektionsmidler som vi kender fra vores dagligdag. Oregano er i naturen det stærkeste antiseptiske (bakteriedræbende) middel. Af oreganoplanten udvindes olien Carvacrol, som er særlig anvendeligt til sårpleje, svamp, virus, bakterier, antibiotika-resistente bakterier, staphylococcer, salmonella og inflammation.

WOUND indeholder 99 % Carvacrol, i en 1 % opløsning. WOUND kan både anvendes på mennesker og dyr, dog med undtagelse af katte.

Bliv klogere på oregano olie og dens virkning her.

 

Vægt 200 g