SHIELD – Mod sommereksem

SHIELD er en naturlig olieopløsning, som virker kløestillende og irritationsnedsættende. Olien beroliger huden og lindrer gener og stresstilstande. Produktet kan med fordel anvendes forebyggende, for at mindske risikoen for mitteangreb og irritationer.

  • Nem at påføre
  • Naturlig olieopløsning
  • Kløestillende effekt
  • Drøj i brug

DATABLAD

Rabatter 
V/20 stk. -5%
V/40 stk. -10%
V/60 stk. -15%
V/80 stk. -20%
V/100 stk. -25%

Rabatten kan kombineres på tværs af alle produkter og fratrækkes i kurven.

På lager (kan bestilles som restordre)

SHIELD – Mod sommereksem

SHIELD er en naturlig olieopløsning, som virker kløestillende og irritationsnedsættende. Olien beroliger huden og lindrer gener og stresstilstande. Produktet kan med fordel anvendes forebyggende, for at mindske risikoen for mitteangreb og irritationer.

  • Nem at påføre
  • Naturlig olieopløsning
  • Kløestillende effekt
  • Drøj i brug

 

BRUGERVEJLEDNING

Påfør SHIELD på udsatte eller berørte områder. Produktet masseres omhyggeligt ind. Påfør produktet en gang dagligt, for at opretholde den kløestillende effekt.

SKAL OMRYSTES FØR BRUG!

Allergiske reaktioner kan i sjældne tilfælde forekomme.

 

HVAD ER SOMMEREKSEM?

I sommersæsonen kan man opleve at hesten har irritation og kløe. Dette skyldes ofte insektstik og -bid fra bl.a. mitter. Tilstanden kan skabe en stresset og urolig hest, samt bevirke store sår og hårløse pletter.

Sommereksem rammer ofte islændere og div. ponyracer. Eksperter mener at denne lidelse særligt forekommer på importerede racer. Læs mere om det her.

Mitterne har yngelsæson to gange om året, nemlig i maj og september, hvor store mængder af larver udklækkes. Dette er årsagen til at man ofte vil opleve eksemen værst i netop de to måneder.

 

HVORDAN BEHANDLES SOMMEREKSEM? – SHIELD

Der findes ikke en ”kur” mod sommereksem, men der er en række tiltag du kan gøre dig, for at give din hest en mildere sommer. For det første er det altid en god idé at fjerne hesten fra problemet, i dette tilfælde mitterne. Hestene er særligt aktive ved daggry og i skumringen. Det har derfor god effekt at stille hesten på boks sidst på dagen, og så tage dem ud igen ved formiddagstid.

Det er også altid en god idé at forebygge angreb med et hestepleje produkt som fx SHIELD. Produktet virker kløestillende, hvilket reducerer symptomerne for hestene, og derved de større hårløse plamager. Ved at kløestille heste, vil du opleve hesten mere afslappet i sommerperioden.

Hvis din hest enten har tildens til sommereksem eller “bare” klør din hale helt i stykker om sommeren, så læs mere her.

 

SYMPTOMERNE PÅ SOMMEREKSEM…

De typiske symptomer på sommereksem hos heste er hudforandringer i man og hale. Hesten vil begynde at klø og være generet. I starten vil der ses rødme og dannelse af små væskefyldte blærer. Efterfølgende vil det omdannes til væskende eksem, der tørrer ind og danner kløende skorper.

Hesten gnubber man og hale, og hårene slides af. Dette medfører øget irritation af området. Hvis hesten klør intens i længere tid, kan dette omdannes til store åbne sår.

Hvis hesten ikke behandles, eller afhjælpes med insektdækken eller kløestillende midler som SHIELD, så kan hesten risikere at miste både man, hale og danne store hårløse pletter hvor huden bliver tyk og læderagtig. Her vil hårvæksten hæmmes.

 

ISLANDSKE HESTE ER SÆRLIGT UDSATTE

Hvis du har en islænder, eller står et sted med mange islændere, kender du sikkert til problemet. Sommeren er en pinsel for de islandske heste. Eksperter udtaler at islandske heste som er importeret fra Island, har 10 gange så stor risiko for at udvikle sommereksem, som en islandsk hest født i Danmark.

Dette skyledes at hestene ikke er egnet til klimaet i Danmark. Det er dog ikke givet, at din islænder undgår sommereksem, bare fordi den er født og opvokset i Danmark. Det er nemlig også genetisk bestemt.

Du kan forebygge udbrud af sommereksem ved at stille din islænder på boks fra før skumringen til efter daggry, samt supplere med et insektdækken mens den går ude. Derudover er det en god ide at anvende et kløestillende middel som EQUUS CURA´s SHIELD.

 

FOREBYG MED FODER – SOMMEREKSEM

Det rigtige foder kan være en medvirkende faktor når man ønsker at forebygge mod sommereksem.

I praksis har man set forbedringer ved at fjerne alt sukker fra hestens foder. Hvor dette virker, er ikke videnskabeligt bevist, men det lader til at have en positiv effekt. Der findes mange fodervarianter uden sukker, men husk også at undlade godbidderne, da disse er spækket med sukker og fodermidler som f.eks. melasse.

Mere dokumenteret er effekten af hørfrø og olie i hestens foder. Hørfrø nedsætter hestens allergiske reaktion på mitternes spyt. Den anbefalet dosis er 100g. pr. dag pr. 100 kg. Hest. Det anbefales at hesten får det i 42 dage op til første yngel sæson for mitterne i maj.

Olie har en generelt en gavnlig effekt på hestens hud og hårlag, som styrkes ved indtagelse af olie. Derudover har olie en gavnlig effekt på inflammationer. Heste er gode til at fordøje olie, og kan uden problemer tåle 3 dl. olie om dagen.

Dette svarer energimæssigt til 1 kg. Havre, og er derfor et godt alternativ, hvis din hest mangler energi, men den ikke er god til stivelse. Dog anbefaler man maksimalt 1 dl. olie pr. 100 kr. hest og aldrig mere end 5 dl. Du kan anvende en alm. raps -eller solsikkeolie til fodring.

Omega-3 fedtsyre fra bl.a. fiskeolie har også en gavnlig effekt mod sommereksem. Omega-3 styrker nemlig immunforsvaret, kredsløbet og hestens hud. Dette har alt sammen en gavnlig effekt mod kløe og irritationer.

 

VACCINE MOD SOMMEREKSEM?

Det rygtes at der muligvis skulle være en vaccine som har en gavnlig effekt mod sommereksem. Vaccinen er oprindelig udviklet mod ringorm men den lader til at have en effekt op heste som tidligere har været plaget af sommereksem.

Heste Praksis Nord, har skrevet et indlæg på deres side netop omkring dette, hvor de bl.a. udtaler at nogle af de vaccinerede heste i mindre grad oplever gener af sommereksem, og nogle i visse tilfælde helt har undgået udbrud.

Hvorfor vaccinen kan have en gavnlig effekt på sommereksem, er ukendt, men det formodes at vaccinen har en indvirkning på hestens immunforsvar.

Vægt 500 g